Home » MJservice al 25 jaar de weegtechniek specialist » Keuren van een weegschaal of weegsysteem

Keuren van een weegschaal of weegsysteem

Het keuren van een weegschaal of weegsysteem is heel belangrijk om te doen gezien deze onmisbaar zijn in veel bedrijven en organisaties. Want ze worden gebruikt om producten te wegen, zoals voedsel, goederen en grondstoffen. Om ervoor te zorgen dat de weegschalen nauwkeurig zijn, moeten ze regelmatig gekeurd worden.

Wanneer een weegschaal of weegsysteem keuren?

Keuren van weegschalen en weegsystemen voor handelsdoeleinden is verplicht. Dit zijn weegschalen en weegsystemen die worden gebruikt om producten te wegen waarvan de prijs afhankelijk is van het gewicht. Denk aan producten in de supermarkt, maar ook in de bouw, industrie en gezondheidszorg.

Een eerlijke prijs voor jouw producten

Keuren van weegschalen is verplicht wanneer deze gebruikt worden voor handelsdoeleinde. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat consumenten de juiste prijs betalen. Ook zorgt dit ervoor dat bedrijven geen oneerlijk voordelen of nadelen hebben en zo niemand zich in de vingers snijdt.

MJservice jouw partner in keuren en justeren

Wij keuren weegschalen voor handelsdoeleinden. Dit mogen wij doen gezien wij een erkend keurbedrijf zijn met ruime ervaring. Wij adviseren je graag over de juiste keuringsfrequentie. Neem daarom gerust contact met ons op voor meer informatie.

Zo keuren wij een weegschaal of weegsysteem.

Wij zijn erkend keurder voor weegschalen en weegsystemen, daardoor mogen wij tests uitvoeren op weegschalen. Op deze manier kan een weegschaal een status gekeurd mee krijgen. Wij controleren onder andere of de weegschaal nauwkeurig is en of deze voldoet aan de wettelijke eisen.

De tests die wij uitvoeren, zijn afhankelijk van het type weegschaal. Dit omdat het keuren van verschillende type weegschalen of weegsystemen verschillende normen hebben. De meeste weegschalen testen wij op de volgende punten:

  • De nauwkeurigheid van de weegschaal
  • De stabiliteit van de weegschaal
  • De betrouwbaarheid van de weegschaal

Keuringstermijn

Laat je weegschaal of weegsysteem elk jaar keuren door ons. Wij zorgen ervoor dat deze nauwkeurig blijft weegen, zodat jij zorgeloos kunt blijven wegen

Herkeuring

Herkeuring is soms nodig. Dit doen we door de weegschaal terug te brengen naar de oorspronkelijke staat en opnieuw te keuren. Laat je weegschaal of weegsysteem herkeuren wanneer deze is beschadigd of aangepast. Zo weet je zeker dat deze weer nauwkeurig weegt.

Nieuw keuring door MJservice

Wij doen ook nieuw keuringen op nieuwe weegschalen en weegsystemen. Na een nieuwe keuring door ons weet je zeker dat jouw weegschaal of weegsysteem voldoet aan de wettelijke eisen en nauwkeurig weegt. Hierdoor kun je ook jouw nieuwe weegschaal of weegsysteem inzetten voor handelsdoeleinde. Heb je vragen over het keuren van jouw weegapparatuur neem dan contact met ons op.