Home » MJservice al 25 jaar de weegtechniek specialist » Kalibreren en justeren van weegschalen en weegsystemen

Kalibreren en justeren van weegschalen en weegsystemen: belangrijk voor nauwkeurigheid

Weegschalen zijn onmisbare hulpmiddelen in veel verschillende sectoren, zoals de industrie, de handel en de zorg. Ze worden gebruikt om gewichten te meten, wat essentieel is voor een correcte productie, verkoop en behandeling van goederen. Om te zorgen dat weegschalen nauwkeurig blijven, is het belangrijk om ze regelmatig te kalibreren en te justeren.

Wat is kalibreren en justeren van een weegschaal of weegsysteem?

Wanneer wij kalibreren controleren wij een weegschaal met behulp van gecertificeerde gewichten. Hierdoor kunnen wij bepalen of de weegschaal binnen de toegestane toleranties meet. Wanneer dit niet het geval is zullen wij de weegschaal justeren. Door te justeren stellen wij de weegschaal af zodat deze binnen de toleranties meet.

Waarom is het kalibreren en justeren van weegschalen of weegsystemen belangrijk?

Nauwkeurige weegschalen zijn essentieel voor een aantal redenen. Het belangrijkste is dat ze helpen om fouten in productie te voorkomen. Ten tweede kunnen ze helpen om fraude te voorkomen, bijvoorbeeld bij het wegen van goederen. Ten derde kunnen ze helpen om de veiligheid te verbeteren, bijvoorbeeld bij het wegen van gevaarlijke stoffen.

Voordelen van kalibreren en justeren

Kalibreren en justeren van weegschalen biedt een aantal voordelen, waaronder:

  • Nauwkeurige metingen
  • Voorkomen van fouten en fraude
  • Verbetering van de veiligheid
  • Voldoen aan wettelijke eisen

MJservice: jouw partner voor kalibreren en justeren

Wij zijn een ervaren bedrijf in weegtechniek. Wij hebben ruim 25 jaar ervaring met kalibreren en justeren van weegapparatuur. Daardoor beschikken wij over de juiste kennis en apparatuur om uw weegapparatuur nauwkeurig en efficiënt te kalibreren en te justeren.

Laat jouw weegapparatuur kalibreren en justeren door MJservice

Heeft u vragen over kalibreren en justeren van weegschalen of weegsystemen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen je graag verder.