Home » Blog » Waarom is het verplicht om een gekeurde weegschaal te gebruiken voor handelsdoeleinden?
Categorie:

Vrouw weegt gember af op winkelweegschaal die geschikt moet zijn voor handelsdoeleinden

Waarom is het verplicht om een gekeurde weegschaal te gebruiken voor handelsdoeleinden?

In Nederland is het verplicht om een gekeurde weegschaal te gebruiken voor handelsdoeleinden. Dit is vastgelegd in de Wet metrologie. De wet stelt dat weegschalen die worden gebruikt voor het bepalen van de hoeveelheid of het gewicht van goederen of producten voor commerciële doeleinden, moeten voldoen aan de wettelijke eisen.

Waarom zijn deze eisen er?

De eisen zijn er om te zorgen dat de weegschalen nauwkeurig zijn en dat de resultaten van de metingen betrouwbaar zijn. Dit is belangrijk voor het eerlijk handelsverkeer. Als een weegschaal niet nauwkeurig is, kan dit leiden tot onjuiste prijzen en onterechte winsten of verliezen voor de betrokken partijen.

Wat zijn de gevolgen als je een niet-gekeurde weegschaal gebruikt voor handelsdoeleinden?

Als je een niet-gekeurde weegschaal gebruikt voor handelsdoeleinden, kun je een boete krijgen. Daarnaast kan je worden verplicht om de weegschaal te laten keuren.

Waar kun je gekeurde weegschalen kopen?

Er zijn verschillende bedrijven die gekeurde weegschalen leveren. Ook wij leveren gekeurde weegschalen. Wij zijn een erkend keurder door NMI.

Waarom is het belangrijk om een gekeurde weegschaal te kopen bij een erkend keurder?

Een erkend keurder zorgt ervoor dat de weegschalen aan de wettelijke eisen voldoen. Wij zijn een erkend keurder door NMI. Dit betekent dat wij voldoen aan de strenge kwaliteitseisen van NMI.

Wat zijn de voordelen van een gekeurde weegschaal?

Een gekeurde weegschaal heeft de volgende voordelen:

  • De weegschaal is nauwkeurig en de resultaten van de metingen zijn betrouwbaar.
  • Je voldoet aan de wettelijke eisen.
  • Je kunt een boete voorkomen.

Waarom is het belangrijk om je weegschaal regelmatig te laten ijken?

Een weegschaal kan door gebruik en slijtage minder nauwkeurig worden. Daarom is het belangrijk om je weegschaal regelmatig te laten ijken. Wij adviseren om je weegschaal elke twee jaar te laten ijken.

Waar kun je je weegschaal laten ijken?

Je kunt je weegschaal laten ijken bij een erkend keurder. Wij zijn een erkend keurder door NMI.

Wat zijn de kosten van het ijken van een weegschaal?

De kosten van het ijken van een weegschaal zijn afhankelijk van het type weegschaal en de frequentie van het ijken. Wij adviseren je om contact met ons op te nemen voor een offerte.

Contact

Voor meer informatie over gekeurde weegschalen kun je contact met ons opnemen. Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste weegschaal voor jouw toepassing