Home » Blog » Scanvaegt ABWL: Het einde van fouten in het verpakkingsproces
Categorie:

Scanvaegt ABWL: Het einde van fouten in het verpakkingsproces

Scanvaegt ABWL: Het einde van fouten in het verpakkingsproces

Wanneer u uw producten verpakt, verzegeld, weegt en etiketteert, bestaat er kans op fouten. Deze fouten kunnen van verschillende aard zijn; het gewicht kan onjuist zijn, de barcode kan onleesbaar zijn, het EC-label kan verkeerd zijn geplaatst of de inhoud van de doos kan verschillen van de info op het etiket.

Het Scanvaegt ABWL systeem elimineert al deze fouten

Naast het wegen en etiketteren van de doos, controleert het systeem ook of het gewicht en de informatie op het etiket correct is, dat het zegel etiket correct is geplaatst en dat de barcode duidelijk en leesbaar is.

Als de doos afwijkt van de specificaties, wordt deze naar een aparte transportband afgevoerd om opnieuw te worden verpakt.

Het ABWL-systeem heeft een stopfunctie welke ervoor zorgt dat er slechts één doos tegelijk op de weegunit staat. Dit voorkomt fouten in het weegproces.

Zodra de doos is gewogen, koppelt de industriële computer het gewichtsresultaat aan de orderinformatie, die uit het eigen IT-systeem is getransfereerd. De doos gaat vervolgens naar de etiketteerunit, waar het gewicht en de orderinformatie worden afgedrukt op een etiket welke automatisch op de doos wordt aangebracht.
Tekst en lay-out op het etiket worden door de gebruiker gedefinieerd.

Wilt u meer informatie over dit systeem neem dan contact op met ons!