Home » Blog » Oplossen foutcode 8.1 bij inschakelen Ohaus weegschaal
Categorie:

Error 8.1 bij een Ohaus weegschaal

Oplossen foutcode 8.1 bij inschakelen Ohaus weegschaal

Als je bij het inschakelen van je Ohaus weegschaal de foutcode 8.1 krijgt geeft dit aan dat de gewichtsweergave het nul-punt overschrijdt bij het opstarten van de weegschaal. Dit kan duiden op een probleem met de load cell. De load cell is een cruciaal onderdeel van de weegschaal dat verantwoordelijk is voor het nauwkeurig meten van het gewicht. Het is belangrijk om dit serieus te nemen en snel actie te ondernemen om ervoor te zorgen dat je weegschaal weer functioneert.

Hier zijn enkele stappen die je kunt proberen om de foutcode 8.1 op je Ohaus weegschaal op te lossen:

  1. Herstart de weegschaal: Schakel de weegschaal volledig uit en haal de stekker uit het stopcontact. Wacht een paar seconden voordat je de stekker weer aansluit en de weegschaal opnieuw inschakelt. Kijk of de foutcode nog steeds wordt weergegeven.
  2. Controleer op obstakels: Zorg ervoor dat er niets het juiste functioneren van de load cell belemmert. Verwijder eventuele voorwerpen of vuil van het weegplatform om te zien of dit de foutcode oplost.
  3. Controleer of het weegplateau recht staat: Om te controleren of een load cell scheef zit controleer je of het weegplateau recht staat t.o.v. de onderbouw. Is dit niet het geval zal de load cell scheef zijn. Als je dit probleem tegen komt heb je onze hulp nodig om dit te verhelpen. Verder op in dit artikel staan onze contact gegevens.

Als je na het proberen van bovenstaande stappen nog steeds de foutcode 8.1 op jouw Ohaus weegschaal ervaart, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons voor deskundige ondersteuning.

Onze ervaren technici staan voor je klaar om je te helpen!

Je kunt ons bereiken via de volgende kanalen:

Neem gerust contact met ons op voor snelle en professionele assistentie. Ons team zal er alles aan doen om het probleem met jouw Ohaus weegschaal op te lossen, zodat je snel weer nauwkeurige metingen kunt verrichten.